Imam Bajalldi

3.20

Kategoria:

Imam Bajalldi Shija dhe vlerat e patëllxhanëve të mbushur, të pjekur në furrë është mbresëlënëse.

Patëllxhanët e mbushur apo të njohur ndryshe si “Imam Ballajdi” janë pa dyshim një nga gatimet më të shijshme shqiptare, emri i së cilës ka mbetur sipas gojëdhënave se një Imam i nderuar ishte ftuar për drekë në një familje tradicionale Elbasanase ku mbeti i mahnitur nga kjo recetë.