Blog

  • 24 Gusht, 2021
  • Blog

Kultura e të ushqyerit

Sa e thjeshtë duket kjo temë por aq pak flitet dhe aq më pak zbatohet? Sa pak mësojmë në shkollën fillore për ushqimin që është një gjë që duhet ta bëjmë disa herë në ditë dhe çdo ditë për të gjithë jetën? Shumë herë informacionet që marrim lart e poshtë janë të gabuara. Ushqimi përveç […]

READ MORE
  • 24 Gusht, 2021
  • Blog

Kultura e të ushqyerit në Kosovë!

Kuzhina kosovare si pjesë e kuzhinës shqiptare është kuzhinë mesdhetare pavarsisht se nuk ka qasje në det. Ndikimet nga kuzhina e Europës Qëndrore vijnë kryesisht prej klimës relativisht të ftohtë kontinentale por edhe nga fqinjësia. Padyshim si gjithë pjesa tjetër e Ballkanit ka ndikime të mëdhaja edhe nga kuzhina orientale turke. Pavarsisht ndikimeve ajo vazhdon […]

READ MORE